مواد اولیه خوراکی

Image

کاکائو

کاکائو از درختی به اسم تئوبروما، تیره پنیرکیان به دست می‌آید. این درخت ارتفاعی بین ۴ تا ۱۰ متر دارد و زیر سایه درختان بزرگتر از خود رشد می‌کند. برگ‌های این درخت ساده است و گل‌های قرمز و کوچکی دارد که به طور منظم کنار هم قرار گرفته‌اند. میوه این درخت تقریبا هم اندازه خیار، با رنگی زرد مایل به قهوه‌ای است. داخل هر میوه تیره پنیرکیان، درون یک بافت گوشتی، بین ۲۴ تا ۴۵ عدد دانه قرار گرفته است. بعد از چیدن میوه این درخت آن را جایی نگه داری می‌کنند و بعد از پوسیده شدن میوه‌ها، دانه‌های آن را جدا کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند. پودر کاکائو از فشرده شدن دانه‌های داخل میوه درخت تیره پنیرکیان به دست می‌آید. دانه‌های این میوه از تقویت کننده‌های قلب است، بر سلامت کودکان تاثیر می‌گذارد و دارای مقادیر زیاد چربی است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

این درخت در اکثر مناطق جهان کشت و از میوه آن استفاده می‌شود اما عمده‌ترین تولید کنندگان این محصول ساحل عاج، غنا و نیجریه هستند. دانه‌های درخت تئوبروما طی فرآیندی به پودر کاکائویی که در بازار در دسترس افراد است، تبدیل می‌شوند. در ادامه با مراحل تولید آن آشنا می‌شویم.

اسید اسکوربیک

Image

اسید اسکوربیک

سید اسکوربیک: ویتامین ث یا اسید اسکوروبیک از موادشیمیایی بسیاری از مواد امروزی در زمینه ها مختلفی کار برد دارین این ماده شیمیایی که در نوع ها و مارک ها  مختلفی در بازار یافت می شود جهت خرید مطعین این مواد باید با فروشگاه و سایت ها شناخته شد در این زمینه اقدام کرد،سایت ما در زمینه فرو مواد شیمیایی سعی کرده با کیفیت عالی در خدمت خریداران این ماده شیمیایی باشند.فروش مواد شیمیایی با کیفیت را از ما بخواید. اسید اسکوربیک چیست؟ اسید اسکوربیک در حقیقت همان ویتامین c است که در آب حل می شود (هنگام حل شدن در آب سریعا اکسید می گردد.) ولی در الکل بسختی حل می شود اما در بنزین، کلروفوم و اتر غیر قابل حل است. این ماده شیمیایی در واقع کریستال های زرد و یا سفید رنگی است که حالت پودری هم دارد و در آن مزه ملایمی از اسید هم وجود دارد و در نتیجه آنرا یک فرآوری ضد انعقادی می دانند. توجه کنید که اسید اسکوربیک به گونه ایست که اگر در برابر نور باشد، به مرور تیره میشود اما به هوای خشک و در حالت جامد پایدار است. تاریخچه ای از مصرف و کاربرد های اسید اسکوربیک خیلی از ما تصوری که از ویتامین c داریم، به عنوان یک دارو برای سرماخوردگی است که هنگام این بیماری سراغ میوه ها و مواد غذایی ای که ویتامین c دارند می رویم و آنها را میل می کنیم. نظریه درمان سرماخوردگی با ویتامین c را اولین نفر، لاینوس پاولینگ داد و آنرا در کتاب خودش که با نام “ویتامین ث و سرماخوردگی” نیز منتشر شده بود در سال 1970 میلادی ثابت کرده است. جالب است که پس از انتشار و همه گیر شدن این کتاب، فروش مکمل های غذایی خصوصا ویتامین c افزایش بسیار زیادی پیدا کرد. البته هنوز بر سر این نظریه و موضوع حرف و حدیث است که آیا واقعا ویتامین c موجب درمان سرماخوردگی هست و یا خیر؟ اما تا بحال واقعیت های موجود گویای تایید این نظر است.   بررسی مهم ترین کارایی های اسید اسکوربیک در صنایع  اسید اسکوربیک و کاربرد پزشکی آن همانطور که می دانید از ضروری ترین نیاز های بدن، ویتامین c است که مصارف گوناگونی در بدن را به خودش اختصاص میدهد و افرادی که سیگار میکشند نیز برای سلامتی خود، احتیاج دوچندانی به این ویتامین دارند. مصرف ویتامین c باعث تشکیل کلاژن مورد نیاز بدن میشود و از دیگر کارایی های این ویتامین که بر اساس گزارشات سازمان NIH می باشد، عبارت است از؛ ایجاد پوست و تاندون، عروق خونی و رباط. کلاژن دقیقا چیست؟ همچنین در روند درمان و نگهداری از غضروف آسیب دیده و دندان و استخوانها نیز از اسید اسکوربیک کمک گرفته می شود تا زخم ها با سرعت و کیفیت بهتری التیام یابند. اسید اسکوربیک و خواص ضد سرطانی آن اسید اسکوربیک خاصیت ضد سرطان دارد و از بدن در مقابل آسیب های احتمالی رادیکال های آزادی که بر اثر آلودگی هوا، سیگار، نور ماوراء بنفش و خوراکی های سرطان زا بوجود می آیند محافظت می کند. همچنین از بوجود آمدن LDL یا همان کلسترول بد و مضر درون بدن چلوگیری می کند. این ماده از تشدید گرفتگی عروق پیشگیری بسیار خوبی دارد زیرا مانعی قوی برای بالا رفتن کلسترول خون محسوب می شود. ویتامین c و تاثیر آن روی تولید محصولات آرایشی_بهداشتی اسید اسکوربیک یکی از مواد اولیه صنعت تولید محصولات آرایشی_بهداشتی است و علت آن، قابلیت بالای کاهشی آن است. اسکوربیک اسید محافظت بسیار خوبی از پوست بدن می کند و باعث استحکام و سلامت دوچندان آن می شود. در ضمن این ماده شیمیایی عاملی برای افزایش سنتز کلاژن محسوب می شود. کرم های ضد پیری و سفید کننده و مرطوب کننده ها، از اسید اسکوربیک استفاده قابل توجهی دارند و یکی از مواد اولیه اصلی آنها همین ویتامین c است. کارایی اسید اسکوربیک در صنایع غذایی کاربرد اسید اسکوربیک برای تولید فرآورده های گوشتی از این جهت است که موجب کاهش میزان مصرف نیتریت می شود و رنگ محصول را علاوه بر اینکه حفظ می کند، باعث سرعت در روند تکمیل رنگ آن هم می باشد. همچنین این ماده از تولید نیتروزآمین ها  نیز پیشگیری می نماید. از دیگر خواص ویتامین c برای سلامتی می توان به جذب آهن و کلسیم بیشتر اشاره نمود. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی بر روی بدن می گذارد. در ضمن اگر به دنبال یک نگهدارنده برای محصولات خود می گردید، اسید اسکوربیک در این زمینه به شما کمک خوبی می کند و همچنین از تعویض رنگ ماده غذایی جلوگیری میکند. همچنین مصرف خوراکی بیش از حد این ویتامین ضرر خاصی ندارد و به راحتی دفع میشود اما به طور کلی اعتدال را تباید هیچ وقت ترک کرد. توجه دارید که بدن ما روزانه به میزان 60 میلی گرم از ویتامین c نیاز دارد و اگر بیشتر از آنرا مصرف کنیم بی فایده است و دفع می شود. چه خوراکی هایی ویتامین c دارند؟ ویتامین c یکی از نیاز های بدن است که به صورت خودکار در بدن تولید نمی شود و باید با مصرف برخی از مواد غذایی ای همچون سیب زمینی، پرتقال، توت ها، فلفل، گوجه فرنگی، اسفناج و کلم و کلم بروکلی آنرا تامین کرد. کلاژن همان پروتئینی است که بافت ها و سلول های بدن را در کنار یکدیگر نگه می دارد. کلاژن در حقیقت یکی از ترکیب های اصلی پوست، رگها و تاندون ها و رباط هاست. در ضمن ویتامین c برای افزایش کیفیت رشد دندان ها و استخوان های بدن نیز بسیار مفید فایده است. .

پودر کاکائو

Image

دکستورز

Image

دکستروز

دکستروز به دو صورت خشک و آبدار وجود دارد.

دکستروز ماده‌ای قندی حاصل از ذرت است که به‌صورت صنعتی بر اثر حرارت و اسید یا آنزیم‌ها بر نشاسته و هیدرولیز کامل آن به وجود می‌آید. از نظر تجاری گلوکز به شربت ذرت (مخلوطی از گلوکز، دکسترین و دیگر قندها) گفته می‌شود و گلوکز خالص، دکستروز نامیده می‌شود.

دو نوع دکستروز وجود دارد:

دکستروز آبدار که حاوی 9% آب کریستالیزه است و بیشترین کاربرد را دارد.

دکستروز بی‌آب که حاوی 0.5% آب کریستالیزه است.

کاربرد دکستروز در صنایع غذایی

دکستروز به‌صورت مستقیم و کامل توسط مخمرها تخمیر شده است بنابراین به‌صورت وسیع در محصولاتی مانند نان که فرایند تخمیر دارند استفاده می‌شود. از دکستروز در تولید آدامس، آب‌نبات، فراورده‌های گوشتی، بیسکویت، سس، فراورده‌های تخمیری، شکلات، مربا و ترشیجات استفاده می‌شود. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer adipiscing erat eget risus sollicitudin pellentesque et non erat. Maecenas nibh dolor, malesuada et bibendum a, sagittis accumsan ipsum. Pellentesque ultrices ultrices sapien, nec tincidunt nunc posuere ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam scelerisque tristique dolor vitae tincidunt. Aenean quis massa uada mi elementum elementum. Nec sapien convallis vulputate rhoncus vel dui.
Image

منوسدیم گلوتامات

مونو سدیم گلوتامات (MSG) یک تقویت کننده طعم است که معمولاً به غذاهای چینی ، سبزیجات کنسرو شده ، سوپ ها و گوشت‌های فرآوری شده اضافه می شود. مونو سدیم گلوتامات ده ها سال است که به عنوان یک ماده افزودنی غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. مونو سدیم گلوتامات یک طعم دهنده منحصر به فرد است که طعم ایجاد شده با آن به عنوان پنجمین طعم که ترکیبی از همه طعم های دیگر است ، پذیرفته شده است. جالب است بدانید که گلوتامیک اسید به خودی خود فاقد طعم است ولی به صورت مونو سدیم گلوتامات در غذاها باعث فعال شدن گیرنده های گلوتامات در جوانه های چشایی می شود و با ارسال سیگنال به مناطق خاص مغز باعث حس یک طعم مشخص می شود. آسیا بزرگترین تولید کننده مونو سدیم گلوتامات  است و تقریبا ۹۴% ظرفیت تولید این افزودنی غذایی را به خود اختصاص داده است. تقاضای زیاد ، نیروی کار اقتصادی و فراوان و استفاده از این ماده در خوراکی‌های مختلف ممکن است از دلایل تولید گسترده آن در آسیا باشد.   کاربردهای مونو سدیم گلوتامات چیست ؟ MSG یک افزودنی غذایی رایج است که برای بهبود طعم مورد استفاده قرار می گیرد. این افزودنی از آمینواسید گلوتامات یا گلوتامیک اسید که بسیار فراوان است تولید می شود. گلوتامیک اسید یک آمینو اسید غیر ضروری است و در بدن تولید می شود. این آمینواسید اعمال مختلفی در بدن انجام می دهد و تقریبا در همه خوراکیها یافت می شود. گلوتامات سدیم یک پودر سفید کریستالی است که شبیه نمک یا شکر است که با ترکیب سدیم و گلوتامیک اسید تولید می شود و به عنوان نمک سدیم شناخته می شود. اسید گلوتامیک موجود در مونو سدیم گلوتامات با تخمیر نشاسته تولید می شود ، اما هیچ تفاوت شیمیایی بین گلوتامیک اسید موجود در MSG و غذاهای طبیعی وجود ندارد. با این حال ، اسید گلوتامیک موجود در MSG ممکن است راحت تر جذب شود ، زیرا در داخل مولکول های بزرگ پروتئینی که برای هضم باید تجزیه شوند، قرار ندارد. MSG باعث افزایش طعم و مزه در همه غذاها شده و به عنوان ماده افزودنی محبوب در آشپزی آسیایی و غذاهای فراوری شده در غرب مورد استفاده قرار می گیرد. تاثیر مونو سدیم گلوتامات بر سلامتی افراد برخی شواهد نشان می دهد که MSG ممکن است در افراد باعث احساس سیری شود و با این مکانیسم و کاهش دریافت کالری به کاهش وزن کمک کند. مطالعات نشان می دهد افرادی که سوپ های طعم دار حاوی مونو سدیم گلوتامات مصرف می کنند  در وعده های غذایی بعدی کالری کمتری مصرف می کنند. عطر و بوی MSG ممکن است گیرنده های موجود در زبان و دستگاه گوارش شما را تحریک کند و باعث آزاد شدن هورمون های تنظیم کننده اشتها شود. مطالعات دیگر نشان دادند که مصرف مونوسدیم گلوتامات ممکن است باعث افزایش وزن و چاقی شود. در چین ، افزایش مصرف MSG به افزایش وزن مرتبط بوده است – میانگین مصرف این ماده در چین بین ۰.۳۳-۲.۲ گرم در روز است. با این حال ، در بزرگسالان ویتنامی ، میانگین مصرف ۲.۲ گرم در روز با اضافه وزن همراه نبود.

مالتودکسترین

Image

مالتودکسترین

یکی از مشتقات اصلاح شده نشاسته مالتو دکسترین می باشد. مالتودکسترین با فرمول (C6H10O5)n.H2 O پلیمری از ساکاریدهای فاقد طعم شیرین و محصول خشک شده یا تصفیه شده محلول های آبی ساکارید بدست آمده از نشاسته خوراکی یا ترکیب حاصل از هیدرولیز نشاسته بوده که اکی والان دکستروز آن کمتر از ۲۰ و شامل مخلوطی از ترکیبات با وزن ملکولی بین پلی ساکاریدها و الیگوساکاریدها است.
مالتودکسترین از زنجیره های بلند کربوهیدراتی تشکیل شده است. به عبارت دیگر مالتودکسترین زنجیره خیلی بلندی است که در آن ملکول های گلوکز به صورت مکرر به هم متصل شده اند و به همین خاطر است که این محصول در مقابل کربوهیدارت های ساده مانند گلوکز جزء کربوهیدرات های پیچیده تقسیم بندی می شود. مالتودکسترین ممکن است به نام های دیگری مانند پلیمرهای گلوکز یا کمپلکس کربوهیدرات هم خوانده شود. این محصول معمولا به صورت پودر سفید رنگ یا شربت های غلیظ در دسترس می باشد.

فرآیند تولید مالتودکسترین:
فرآیند تولید مالتودکسترین به صورت تک مرحله ای و دو مرحله ایست .
فرآیند تک مرحله ای : در این فرآیند نشاسته ژلاتینه شده با غلظت ۳۰ درصد را در دمای ۸۲ الی ۱۰۵ درجه سانتی گراد با اسید یا آنزیم تیمار می کنیم.
فرآیند دو مرحله ای : در این فرآیند نشاسته در حضور اسید یا آنزیم در دمای ۱۰۵ درجه سانتیگراد ژلاتینه شده تا به DE کمتر از ۳ برسد.
حرارت را تا دمای ۱۱۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد ادامه می دهیم سپس محلول را تا دمای ۸۲ تا ۱۰۵ درجه سانتیگراد خنک کرده و سپس با اسید یا آنزیم تیمار می کنیم تا درجه دلخواه هیدرولیز حاصل شود.
قابل ذکر است که در هر دو فرآیند واکنش با تنظیم PH یا غیر فعال سازی حرارتی تمام می شود و در ادامه تصفیه و خشک کردن پاششی انجام می شود.

Image

کاراگینان

کاراگینان صمغی است که سال ها است که به عنوان افزودنی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و از جلبک قرمز دریایی به دست می آید.

انواع مختلفی از این ماده وجود دارد از جمله: کاپا، آیوتا، لاندا 

هرکدام از انواع ذکر شده حلالیت و خواص ژل کنندگی متفاوتی دارند .کاپا و آیوتا در آب با دمای بالاتر از ۷۰ درجه سانتی گراد حل می شوند. نوع لاندا کاراگینان قابلیت انحلال در آب سرد را داراست.  ژل به دست آمده از کاپا شکننده است  این در حالی است که ژل حاصل از آیوتا دارای الاستیسیته و خاصیت کشسانی بیشتری است.

سیتریک اسید

Image

سیتریک اسید

این ماده یک اسید ضعیف آلی است که در دو گرید صنعتی و خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد و می توان آن را در بسیاری از مواد غذایی مانند انواع میوه ها و سبزیجات یافت. سیتریک اسید خشک و آبدار از نمونه های معروف این ماده اند. 

به خصوص مرکبات که حاوی مقدار زیادی از citric acid هستند. (در زبان انگلیسی به مرکبات اصطلاحا “citrus” گفته می شود که نام سیتریک اسید هم برگرفته از همین نام است.) این اسید در طی بسیاری از ارگانیسم های طبیعی به عنوان یک محصول جانبی از آنها تولید می شود. این ماده به دلیل خواص ترش مزه گی , کارایی خوب آن به عنوان نگه دارنده و هم چنین توانایی عملکرد آن به عنوان عامل بافری, بسیار مورد توجه است و به دلیل داشتن همین خواص هم هست که می توان این ترکیب را در بسیاری از غذاهای موجود در آشپزخانه ی خود بیابید.

cmc

Image

کاربردهای سی ام سی

 

CMC در مواد غذایی با شماره E466 یا E469 (هنگامی که از نظر آنزیمی هیدرولیز می‌شود) به عنوان اصلاح کننده یا غلیظ کننده ویسکوزیته و برای تثبیت امولسیون‌ها در محصولات مختلف از جمله بستنی استفاده می‌شود. این ماده هم چنین سازنده بسیاری از مواد غیر غذایی از جمله خمیر دندان، ملین‌ها، قرص‌های رژیمی، رنگ‌های پایه آب، مواد شوینده، بسته‌های حرارتی قابل استفاده مجدد و محصولات مختلف کاغذی است.

 

کاربرد سی ام سی در شوینده

 

این ماده در درجه اول به این دلیل استفاده می‌شود که ویسکوزیته بالایی داشته باشد، غیر سمی باشد و به طور کلی ضد حساسیت تلقی شود زیرا الیاف اصلی منبع آن، خمیر چوب نرم و یا پارچه پنبه‌ای است. CMC به طور گسترده‌ای در محصولات غذایی فاقد گلوتن و کم چربی استفاده می‌شود. در مواد شوینده لباس، از آن به عنوان پلیمر تعلیق خاک استفاده می‌شود که برای رسوب دادن روی پنبه و سایر پارچه‌های سلولزی طراحی شده و مانعی با بار منفی در خاک در محلول شست و شو ایجاد می‌کند. CMC به عنوان روان کننده در پارگی‌های مصنوعی استفاده می‌شود.

CMC هم چنین به عنوان یک ماده ضخیم کننده استفاده می‌شود، به عنوان مثال در صنعت حفاری، روغن به عنوان ماده تشکیل دهنده گل حفاری، جایی که به عنوان یک اصلاح کننده ویسکوزیته و ماده نگه دارنده آب عمل می‌کند.

پارچه تریکو ساخته شده از سلولز (به عنوان مثال پنبه یا ریون ویسکوز) ممکن است به سی ام سی تبدیل شده و در کاربردهای مختلف پزشکی مورد استفاده قرار گیرد:

 

دستگاه اپیستاکسی (خونریزی بینی) یک بالن پلی وینیل کلراید (PVC) توسط پارچه تریکو CMC تقویت شده توسط نایلون پوشانده شده است. دستگاه در آب خیس می‌شود و به شکل ژل در می‌آید، این دستگاه به داخل بینی وارد می‌شود و بادکنک باد می‌شود. ترکیب بادکنک باد شده و اثر درمانی CMC، خونریزی را قطع می‌کند.

 

پارچه‌ای به عنوان پانسمان به دنبال عمل‌های جراحی بینی و گلو استفاده می‌شود.

 

آب به منظور ایجاد ژل اضافه می‌شود و این ژل پس از جراحی در حفره سینوس قرار می‌گیرد.

 

بسته های یخ

 

CMC هم چنین در بسته‌های یخ برای تشکیل مخلوط یوتکیک و در نتیجه نقطه انجماد پایین‌تر و در نتیجه ظرفیت خنک کنندگی بیشتر از یخ استفاده می‌شود.

 

نانو لوله های کربنی

 

از دیگر کاربردهای این ماده می‌توان به پراکندگی نانو لوله‌های کربنی اشاره کرد که از محلول آبی این ماده استفاده می‌شود. تصور می‌شود که مولکول‌های طولانی CMC به دور نانو لوله‌ها پیچیده شده و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در آب پراکنده شوند. در حفاظت و ترمیم، از آن به عنوان چسب یا ماده ثابت کننده استفاده می‌شود. (نام تجاری : Walocel, Klucel).

 

دام پزشکی

 

در دام پزشکی،CMC در جراحی‌های شکم در حیوانات بزرگ مخصوصا اسب‌ها برای جلوگیری از تشکیل چسبندگی روده استفاده می‌شود.

CMC گاهی اوقات به عنوان اتصال دهنده الکترود در برنامه‌های پیشرفته باتری (به عنوان مثال باتری‌های یون لیتیوم)، به ویژه با آندهای گرافیت، استفاده می‌شود.

حلالیت آب سی ام سی امکان پردازش کمتر سمی و پر هزینه نسبت به چسب‌های غیر محلول در آب را دارد، مانند پلی وینیلیدن فلوراید (PVDF)، که برای پردازش به n-methylpyrrolidone سمی (NMP) نیاز دارد. CMC اغلب همراه با لاستیک استایرن-بوتادین (SBR) برای الکترودهایی که به انعطاف پذیری بیشتری نیاز دارند، استفاده می‌شود؛ به عنوان مثال برای استفاده با آندهای حاوی سیلیکون.

 

کاربرد سی ام سی در قنادی و شیرینی ها

 

پودر CMC به طور گسترده‍ای در صنعت بستنی سازی، برای تهیه بستنی بدون خنک کننده یا درجه حرارت بسیار پایین استفاده می‌شود.

 

هم چنین در تهیه محصولات نانوایی مانند کیک و نان نیز استفاده می‌شود. استفاده از CMC با صرفه جویی در اجزای چربی، کیفیت بسیار بهبود یافته‌تری را در هزینه نانوا به نان می‌دهد.

 

CMC هم چنین به عنوان یک امولسیون کننده در بیسکویت‌های با کیفیت بالا استفاده می‌شود. با پخش یکنواخت پربی در خمیر، باعث آزاد شدن خمیر از قالب‌ها و برش‌ها می‌شود و به بیسکویت‌های خوش فرم و بدن لبه‌های مخدوش دست یابد. هم چنین می‌تواند به کاهش میزان زرده تخم مرغ یا چربی استفاده شده در ساخت بیسکویت کمک کند، در نتیجه به صرفه می‌رسد.

 

از CMC در تهیه آب نبات باعث پراکندگی روان روغن‌های طعم دار می‌شود و باعث بهبود بافت و کیفیت می‌شود.

 

CMCدر آدامس، مارگارین و کره بادام زمینی به عنوان امولسیون کننده استفاده می‌شود.

 

هم چنین این ماده در ساخت چرم برای ایجاد لبه‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ژلاتین

Image

ژلاتین

ژلاتین ماده‌ای جامد نیمه شفاف، بی‌رنگ، ترد و کمابیش بی‌مزه است که از کلاژن درون پوست و استخوان جانوران به‌دست می‌آید. این ماده معمولاً به‌عنوان عامل ژله‌ای‌ کننده در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی به‌کار می‌رود. مواد حاوی ژلاتین یا چیزهایی با عملکرد مشابه این ماده، ژلاتینی نامیده می‌شوند. ژلاتین یک گونه تغییرناپذیر هیدرولیز شده از کلاژن است و به‌عنوان یک ماده خوراکی طبقه‌بندی شده‌است. ژلاتین در ساخت برخی آبنبات‌های چسبناک و نیز فراورده‌هایی مانند ژله، مارشمالو (marshmallow) و برخی ماستهای کم‌چرب به‌کار برده می‌شود.

لستین

Image

لستین

 

لسیتین چیست و چه کاربردی دارد؟

 

سویا لسيتين مايع خوراكي :

 

لسيتين خوراكي مخلوط پيچيده ‏اي از استرفسفاتيديل‏هاي نامحلول در استن فسفاتيدها است كه عمدتأ حاوي فسفاتيديل كولين , فسفاتيديل اتانول آمين , فسفاتيديل سرين , و فسفاتيديل اينوزيتول در تركيب با مقادير متفاوتي از تري گليسريدها , اسيدهاي چرب و كربوهيدراتها است كه از دانه ‏هاي روغني خوراكي خصوصأ سويا و منابع حيواني مانند زرده تخم مرغ به دست مي‏آيد و از خميري تا مايع غليظ عسلي مي‏باشد .

 

لسیتین به دو شکل لسیتین مایع و جامد وجود دارد. شکل مایع آن در شکلات ، کیک و بیسکویت و مارگارین کاربرد دارد. شکل گرانولی لسیتین نیز کاربرد مکمل غذایی دارد و شکل لسیتین پودری با محصولات پودری دیگر مثل بهبود دهند ه های نان ترکیب می شود و قابل پخش در آب هستند.

 

 

کاربرد لسیتین مایع در شکلات:

 

زمان افزودن لسیتین بسیار مهم و حیاتی است. یک قسمت باید در ابتدای کار افزوده شده و مابقی در آخر. در تهیه شکلات این دستورالعمل از نفوذ لسیتین به درون ذرات کاکائو جلوگیری می کند.

در بعضی موارد مقدار کمی از لسیتین قبل از ریفاینر به مخلوط ترکیبات اضافه میشود تا به فرآیند نرم کردن کمک کند اما باقیمانده آن قبل از اتمام عملیات کونچ کردن، اضافه میشود این روش باعث ایجاد حداکثر سیالیت شکلات یا پوشش ترکیبی با حداقل محتوای چربی میشود.

 

 

لسیتین

 

از دیگر کاربردهای لسیتین مایع در شکلات:

 

 

  1. 1. سبب جلوگیری از بلوم زدن شکلات می شود.
  2. 2. سبب کاهش ویسکوزیته مخلوط پودر كاكائو، شكر و كره كاكائو مي شود و کارکردن با مواد در کنچ بسیار راحتتر صورت می گیرد.
  3. 3. مصرف کره کاکائو و روغن جانشین کره کاکائو را کاهش می دهد.

 

 

کاربرد لسیتین مایع در کیک:

 

  1. 1. باعث حفظ رطوبت و بالا رفتن ماندگاری کیک می شود.
  2. 2. سبب بهبود طعم کیک و پخش آروما در بافت کیک می شود.
  3. 3. باعث قهوه ای شدن یکسان سطح کیک می گردد.
  4. 4. ساختمان پوسته کیک را بهبود می بخشد و مانع از پخش شدگی آن می شود.
  5. 5. عامل پخش کننده زرده تخم مرغ می باشد.
  6. 6. بافت کیک را بهبود می بخشد.

 

 

کاربرد لسیتین مایع در بیسکویت:

 

 

  1. 1. مصرف چربی را کاهش می دهد.
  2. 2. باعث پخش فاز چربی شده و نیاز به استفاده از چربی و روغن جامد را کاهش می دهد.
  3. 3. مخلوط شدن را بهبود می بخشد.

 

 

فروش لسیتین:

 

واردات و فروش لسیتین مایع:

 

شرکت بازرگانی رز شیمی پویا ضمن دریافت سفارش‌های خرید از سمت شما مشتریان محترم، محصول لسیتین مایع مورد نیاز صنایع مختلف را با نازلترین قیمت و کیفیت بالا تأمین کند و در اسرع وقت امکان ارسال محصول از طریق سیستم حمل‌ و نقل به تمامی شهرهای کشور عزیزمان ارسال نماید.

قیمت‌های عرضه شده سویا لسیتین مایع به وسیله شرکت رز شیمی پویا همیشه پایین ترین قیمت می باشد.

 

کلمات کلیدی:

قیمت سویا لسیتین – فروش سویا لسیتین – خرید سویا لسیتین – فروش لسیتین - سویا لسیتین خوراکی 

زانتانگام

Image

زانتان گام

گزانتان گام یا همان زانتان گام یا قوام دهنده

زانتان گام از تخمیر قندهای ساده گلوگز ساکاروز یا لاکتوز بدست می آید.

در واقع گزانتان گام نوعی صمغ است که برگرفته از نام باکتری زانتا مونس کامپستریس می باشد

گزانتان گام یک پلی ساکارید است که کاربردهای وسیعی دارد

یکی از کاربردهای رایجش بعنوان افزودنی به مواد غذایی است.

و بعنوان پایدار کننده از جداشدن ترکیبات مواد اولیه جلوگیری می کند

مقدار خیلی کمی از این صمغ می تونه مقدار خیلی زیادی ویسکوزیته یک مایع را افزایش بده در واقع قوام دهنده گی بسیار دارد

و در صنعت غذا از این صمغ در سس ها و چاشنی دهنده سالاد استفاده میشود

اگرچه این صمغ یک امولسیفایر نیست اما بواسطه پایدار کردن یا تثبیت کردن امولسیون به جلوگیری از جدا سازی

فاز روغنی کمک میکند در صنعت غذایی منجمد از جمله بستنی ها و نوشابه ها و نوشیدنی ها گزانتان گام به ایجاد یک بافت خوشایند و دلپذیر کمک میکند

البته ناگفته نماند که در خمیردندان نیز گزانتان گام استفاده میشود

کاربرد گزانتان گام در صنایع غذایی

برای تهیه نان‌ها و مواد غذایی و نوشیدنی در انواع سس‌ها، در سوپ فوری، در کاهش چربی، مارگارین، در بستنی

در آب میوه، در نان فاقد گلوتن

در غذاهای کنسروی، افزایش ویسکوزیته سیال و یکنواخت‌سازی در مخلوط‌هاي پودري.

صمغ زانتان عاری از هرگونه چربی و کلسترول است و به میزان فراوانی فیبر دارد که این ویژگی به تسهیل هضم غذا کمک می‌کند، همچنین به‌دلیل کم‌ بودن میزان کالری می‌توان از آن به‌عنوان یک جایگزین کم‌کالری برای چربی استفاده کرد، به‌عنوان مثال در تهیه غذاهای رژیمی مانند بستنی‌های کم کالری استفاده می‌شود، برای جلوگیری از تشکیل کریستال‌های یخ در بستنی نیز به‌کار برده می‌شود.